13.12.2018

Harçlıklar Yemen’e

Giresun Müftülüğü Gülçocuk 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri, Yemenli çocukların yaşadığı drama kayıtsız kalmayarak harçlık biriktirdi.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral ‘Yemen’e Sessiz Kalma’ yardım kampanyasına destek veren 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencilerini makamında ağırladı.

Öğrencilerin ziyaret programına İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı 4 yıldır süren savaş nedeniyle dünyanın en büyük açlık krizlerinden biri ile karşı karşıya kalan Yemen’e yardım kampanyası başlattı.

Kampanyaya destek veren Gülçocuk 4-6 yaş Kur’an Kursu öğrencileri Kur’an Kursu öğreticileri Emine Şengül, Pınar Aksu ile birlikte topladıkları yaklaşık 800 TL’yi Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şubesi temsilcisi Haydar Köse’ye teslim ettiler.

Yemen’e yardım yapmak isteyen vatandaşlar ‘bagis.tdv.org’ internet adresinden online bağış yapabilecekler. Ayrıca ‘YEMEN’ yazıp 5601’e kısa mesaj göndererek 10 lira bağış gerçekleştirilebiliyor.

Giresun Müftülüğü