31.12.2018

En güzel yarışma

Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere meslek dersleri kazanımlarını desteklemek, bilgi, beceri ve yetkinlikleri geliştirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya katılan İmam Hatip öğrencileri dereceye girmek için mücadele ettiler.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrenciler Allah’ın kelamı olan Kur’an-ı Kerimi en güzel şekilde okumak için yarıştılar.

Giresun il elemeleri, Görele Şehit Teğmen Furkan Yayla Anadolu İmam Hatip Lisesi koordinatörlüğünde Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yarışmada dereceye giren öğrenciler bölge yarışmasında Giresun’u temsil edecekler.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral başkanlığındaki jüride Eynesil Müftüsü Yılmaz Çelik, Görele Müftüsü İhsan Öz, Tirebolu Müftüsü İdris Başkıran, Görele Vaizi Aslan Gülay yer aldı.

‘Genç Sada Kur’an-ı Kerim Güzel okuma’ yarışmasında Espiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ertuğrul Gazi Emre il birincisi, Tirebolu Şehit Yunus Yılmaz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Çoban il ikincisi, Görele Şehit Teğmen Furkan Yayla Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bedirhan Usta il üçüncüsü oldu.

‘Genç Muhafızlar Hafızlık’ yarışmasında Espiye Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Doğukan Kuru il birincisi, Bulancak Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Barış İsmail Tatlı il ikincisi, Giresun Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mustafa Sayın ise il üçüncüsü oldu.

Ertuğrul Gazi Emre Yozgat’ta, Doğukan Kuru ise Amasya’da düzenlenecek bölge yarışmalarında Giresun’u temsil etmeye hak kazandılar.

Yarışmayı, Görele Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Kayış, Görele Milli Eğitim Müdürü Şenel Dede, şube müdürleri Mehmet Uysal ve Ali Alçiçek, okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler takip ettiler.