15.01.2019

Öğrencilerden Yemen’e yardım

İl Müftüsü Muhittin Oral, ‘Yemen’e Sessiz Kalma’ yardım kampanyasına destek veren öğrencilere teşekkür belgesi takdim etti.

Giresun Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Giresun Şube Başkanı Muhittin Oral, Yemen için harçlık biriktiren Piraziz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerini makamında kabul etti.

Okul Müdürü Erol Aşık, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Gürhan Cabbar ile birlikte topladıkları bin 300 TL’yi TDV Giresun Şubesi’ne teslim eden öğrenciler ardından İl Müftüsü Muhittin Oral’ı ziyaret ederek yardımlaşma ve tasarruf için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdiler.

Öğrenciler ‘1 liranın hükmü var’ sloganıyla biriktirdikleri parayla tasarruf edip bir kısmını da bağış yapıyor. Kampanya kapsamında ekim ayından haziran ayına kadar her ay oluşturulan kumbarada, günde 1 lira olacak şekilde düzenli para biriktiriliyor. Birikimin yüzde 20’si belirlenen bir sosyal yardım kuruluşuna bağışlanıyor. Geri kalan paralar ise öğrencilere dönem sonunda teslim ediliyor.

İNSANİ GÖREV

İl Müftüsü Muhittin Oral, mazlum ve mağdurlara yardım eli uzatmanın insani bir görev olduğunu belirterek, “Yemenliler, dozu her geçen gün biraz daha artan şiddet ve yoksullukla mücadele etmektedir. Kadirşinas milletimiz dünyanın neresinde olursa olsun zulme uğrayan insanların acılarına her zaman ortak olmuştur. Öğrencilerimize de yardımlarından dolayı teşekkür ederim’’ dedi.

Müftü Oral ziyaretin anısına öğretmen ve öğrencilere Kur’an-ı Kerim ve kitap hediye etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın savaş nedeniyle dünyanın en büyük açlık krizlerinden biri ile karşı karşıya kalan Yemen’e başlattığı yardım kampanyası devam ediyor.

Yemen’e yardım yapmak isteyen vatandaşlar ‘bagis.tdv.org’ internet adresinden online bağış yapabiliyorlar. Ayrıca ‘YEMEN’ yazıp 5601’e kısa mesaj göndererek 10 lira bağış gerçekleştirilebiliyor.