07.03.2019

Kadınlara yönelik Cuma dersi

İl Müftüsü Muhittin Oral, hanımlara eğitim verilen Kur’an kurslarında Cuma günleri uygulanmak üzere, sohbet toplantıları yapılacağını belirtti.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, her mahallede kadın Kur’an kursu öğreticileri tarafından Cuma toplantılarının gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti.

Bölgesel Çalışma Projesi kapsamında Teyyaredüzü Bölgesinde görev yapan Kur’an kursu öğreticileri, imam hatip ve müezzin kayyımlarla biraraya gelen İl Müftüsü Muhittin Oral, ders konularının Kur’an ve sünnet bütünlüğü, sahih dini bilgiyi esas alan bir yaklaşımla işlenmesine dikkat edilmesini istedi.

Birlik, beraberlik ve kardeşlik kavramı ekseninde güncel bir irşat dilinin kullanılmasını isteyen İl Müftüsü Oral, “Vatandaşlarımızın dini ve manevi hayatına, milli birlik ve beraberliğin güçlendirilmesine katkı sağlamak için gerçekleştirilecek Cuma toplantılarına katılımın artması için Kur’an kursu öğreticilerimizin kayıtlı öğrencilerinin her birinin bir misafir katılımcı getirerek daha geniş kitlelere din hizmetininin sunulması hedeflenmektedir. Cuma günlerinin anlamına uygun şekilde gerçekleştirilecek dersler Kur’an Yolu, Hadislerle İslam gibi kaynaklardan istifade edilerek hazırlanacak. Kur’an tilavetiyle başlayan programlar duayla tamamlanacak. Derslerin hayırlara vesile olmasını Allah’ü Teala’dan niyaz ediyorum.” dedi.