18.06.2019

Muhammed Mursi için gıyabi cenaze namazı kılındı

Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin vefatı nedeniyle Hacımiktat Camii’nde öğle namazına müteakiben cenaze namazı kılındı.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral’ın kıldırdığı cenaze namazına Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, İl Müftü Yardımcıları Yusuf Genç ve Murat Mutlu, siyasiler, bürokratlar, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca, 68 yaşında hayatını kaybeden Muhammed Mursi'nin vefatı nedeniyle Türkiye genelindeki merkezi camilerde gıyabi cenaze namazı kıldırıldı.

Çıkartıldığı mahkemede hakimden söz istediği sırada baygınlık geçirerek hayatını kaybeden Mursi 2013 yılından bu yana tutuklu bulunuyordu. Mursi hakkında açılan davalardan toplam 48 yıl hapse mahkum edilmişti.