29.07.2019

Seyyit Mehmet Paşa Kapu Camii’nde okuma şenliği

Giresun Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce Diyanet Yaz Kursu kapsamında öğrenim gören öğrencilere yönelik okuma şenliği gerçekleştirildi.

Öğrencilerin okumaya teşvik edilmesi amacıyla Seyyit Mehmet Paşa Kapu Camiinde okuma etkinliği yapıldı.

Etkinlikte Giresun Merkez de bulunan ilk ve orta okulların okuma birincilerine İl Müftüsü Muhittin Oral imzaladığı kitapları hediye etti. İl Müftüsü Oral, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyerek eğitimin ve okumanın önemine değindi. Etkinliğe İl Müftü Yardımcıları Yusuf Genç ve Murat Mutlu da katılarak çocuklara kitap hediye ettiler.

Drama eğitmeni Zeynep Gül Tamdoğan rehberliğinde gerçekleştirilen okuma etkinliğinde öğrenciler velileriyle birlikte ‘Vatanım Her Şeyim’ kitabını okudular.

Projede gören alan Kapu Camii İmam Hatibi Ahmet Kudu, Çınarlar Camii İmam Hatibi Ali Yümsel, Çınarlar Camii Müezzini ve Ortaokul Gençlik Temsilcisi İsmail Sarıgül tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, ilahiler seslendirildi.

Öğrenciler etkinlik kapsamında ‘Çok gezen mi, çok okuyan mı bilir?’ fikrini karşılıklı olarak münazara ettiler.