18.06.2020

Din görevlileri ‘’Derdiniz Derdimiz Olsun’’ dedi

Giresun Valiliği ve İl Müftülüğü iş birliğinde başlatılan ‘Derdiniz Derdimiz Olsun’ projesi kapsamında din görevlileri kapı kapı dolaştı, vatandaşların derdine çözüm aradı.

Giresun merkezde bulunan her mahallede din hizmetlerinin daha verimli hale gelmesi, vatandaşların dini bilgiye sahih kaynaklardan ulaşması için başlatılan "Derdiniz Derdimiz Olsun" projesi ile din görevlileri görev yaptıkları mahallelerde 7'den 70'e herkese ulaşmaya çalıştı.

Cumhurbaşkanlığı’nın 2020/274 sayılı Atama Kararı ekindeki liste ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2,3 ve 6’ncı maddeleri gereğince Mülkiye Başmüfettişi olarak atanan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları onuruna veda programı gerçekleştirildi. Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, veda programına katılarak dua etti.

Veda programında "Derdiniz Derdimiz Olsun" projesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Sarıfakıoğulları şu ifadelere yer verdi, "3 yıl gibi insan ömründe kısa sayılmayacak bir süreyi geçirdiğim ve sizlerle emeğimizi vakfettiğimiz Giresunumuza veda etmek üzereyiz. Öncelikle tüm çalışma arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Sizleri tanımaktan, sizlerle beraber bu kadim şehre hizmet etmekten dolayı son derece bahtiyarım.

Yüzlerce imam hatibimiz Derdiniz Derdimiz olsun dedi. Kıymetli yol arkadaşlarım; Allah sizlerden razı olsun.

Bugün ayrılırken; biliyorum ki bu güzel şehre ne yapılsa az olur. Bu hissiyatla sizleri gideceğimiz yerlere bekler saygı, sevgi ve muhabbetlerimi sunarım. "