07.12.2020

Engelsiz cami, engelsiz ibadet

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde özellikle 2012'den beri "Engelsiz cami, engelsiz ibadet" yaklaşımıyla yürütülen yeniden düzenlenme çalışmaları devam ediyor.

Giresun İl Müftülüğünce, engellilerin manevi atmosferden mahrum kalmamaları için camilerde gerekli düzenlemeler yapılıyor.

Giresun Seyyid Vakkas Camisi’ne işitme engelli vatandaşların Cuma hutbesini takip etmeleri için projeksiyon cihazı kuruldu, cami avlusuna engelli rampaları yapıldı, abdest, temizlik ve ibadet mekanları engellilere göre hazırlandı.

Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, engellilerin camilerden mahrum bırakılmaması gerektiğini belirterek, “Camiler tüm Müslümanların yan yana geldiği, omuz omuza saf tuttuğu mukaddes mekanlardır. Engelli vatandaşlarımızın camilerde karşılaştığı sorunların ortadan kaldırılması ve engelsiz vatandaşlarımızın yararlandığı tüm haklardan istifade edebilmeleri için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Camilerin fiziksel olarak uygun hale getirilmesi dışında İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğümüz tarafından engellilere yönelik din eğitimleri verilmekte ve kurumlar arası iş birliğiyle faaliyetlerimizin kapsamı genişlemektedir.” dedi.