19.01.2021

39. İl Müftüleri İstişare Toplantısı gerçekleştirildi

39. İl Müftüleri İstişare Toplantısı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.
‘Etki ve Sonuçları İtibarıyla Başkanlık Hizmetlerinin Değerlendirilmesi’ gündemiyle gerçekleştirilen toplantının açış konuşmasını yapan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, salgın sürecindeki ikinci il müftüleri istişare toplantısının gerçekleştirildiğini ifade ederek, “Şartlar ne olursa olsun, Diyanet İşleri Başkanlığının mensupları, hizmetlerini kesintisiz sürdürecektir. Aynı zamanda zorluklarla mücadelede, sağduyu ve ferasetle milletimize öncülük ve rehberlik etmeye devam edecektir.” diye konuştu.
Misyonu büyük olanların yükünün, zor zamanlarda daha da ağır olacağını belirten Başkan Erbaş, “Bu bilinçle salgın döneminde de yaklaşık 11 aydır büyük bir gayretle milletimize hizmet etmeye çalışıyoruz. Bizim ana gayemiz, Yaradan’a itaat ve mahlûkata merhamet inancını gönüllere yerleştirmektir. Tevhid ve vahdet bilincini zihinlere nakşetmektir. Bütün insanlığın dünyada huzuruna, ahirette kurtuluşuna rehberlik etmektir.” ifadelerini kullandı.
Toplantıya Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, İl Müftü Yardımcıları Murat Mutlu ve Özlem Gülbe, Doğankent Müftüsü Sani Gedik, Güce Müftüsü Mehmet Ayın ve il müftüleri katıldı.