03.06.2021

CAMİLERİMİZ İBADET MERKEZİ OLDUĞU KADAR İLME, İRFANA, AHLAKA DA MERKEZ OLMALIDIR

İl Müftümüz Sayın Ramazan Topcan,  İl Müftü Yardımcısı Sayın Murat Mutlu ile beraber Dereli İlçemizi ziyaret etti.

İlk önce İlçe Müftümüz Sayın Mahmud Mahmudoğlu ve çalışma arkadaşlarını ziyaret eden İl Müftümüz Sayın Ramazan Topcan; “İl Müftülüğümüz tarafından yürütülen Süriye’li kardeşlerimize yönelik un kampanyası ve özellikle Ramazan ayında yetim ve öksüzlerin gönüllerine dokunan güzel çalışmalarınızdan dolayı sizlere, değerli hayırsever kardeşlerimize ve vesile olan bütün din gönüllüsü kardeşlerime gösterdikleri duyarlılıktan dolayı candan teşekkür ediyorum. Rabbim yer gök razı olsun, hizmetleriniz bereketli olsun” dedi.

Daha sonra pandemi kuralları içerisinde İlçede görevli Din gönüllüsü kardeşlerimizle bir araya gelen İl Müftümüz; “İmam, öncüdür, rehberdir, danışılandır, yol gösterendir, bulunduğu yeri etkisi altına alandır. İmam, namaz kıldırma memuru olmadığı gibi Camilerimiz de namaz vakitlerinde açılıp kapanan devlet dairesi değildir. Camilerimiz ibadet merkezi olduğu kadar aynı zamanda da ilme, irfana, ahlaka da merkez olmalıdır. Buraların boyasını, badanasını yapmak yetmez, manevi ihyasına da gayret etmeliyiz. Cemaatimizle buluşmak için Cuma akşamlarını birer vesile kabul edelim. Söz ve sohbetlerimiz, âminlerimiz olsun. Gençlere uzanan elimiz olsun. Onları asla ihmal etmeyelim. Oturun masalarına.

Hizmetinde bulunduğunuz yerlerle ilgili yol haritalarınız olsun. Buraların röntgenini çekin. Neyi nasıl yapacağınızı planlayın. Bizi de ortak edin, şahitler edin güzel çalışmalarınıza. Oturup cemaati bekleme yerine siz gidin kapılarına.” Dedi.

Merkez Ulu Camide öğle namazı öncesi cemaate vaaz eden İl Müftümüz, namaz sonrası 4-6 yaş grubu Kur’an kursunda incelemelerde bulunarak görevli öğreticilerle bir araya geldi.

Esnaf ziyaretlerinde bulunarak yaşanan sel felaketinde zarar gören esnaf kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerinde bulunan İl Müftümüz, İlçe merkezinde bulunan ve sel felaketinde müştemilatında zararlar olan Yeni Cami ve müştemilatında yürütülen onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Veysel Özgan’ı ziyaret eden İl Müftümüz, Taşlıca Köyünde bulunan Aziz Şehidimiz Tuncay Zengin’in kabri ve ailesini ziyaret ederek İlçeden ayrıldı.