30.11.2022

KUR’AN KARANLIKLARI AYDINLATAN BİR NURDUR

İl Müftülüğünce, Bulancak Orta Camii'nde "Kur'an-ı Kerim Ziyafeti" düzenledi.

Kur’an-ı Kerim eğitiminin yaygınlaştırılması, Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi ve güzel okunmasını teşvik etmek amacıyla düzenlenen programda din görevlileri tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi.

Bulancak İlçe Müftülüğünün ev sahipliğinde düzenlenen programda Bulancak Orta Camii Uzman İmam Hatibi Aydın Kılıç, Giresun Merkez Hacı Miktat Camii Müezzin Kayyımı Hasan Arda, Keşap Baytemür Mescidi İmam Hatibi Recep Cazır, Piraziz Merkez Camii İmam Hatibi Emin Aydın ve Kur’an Kursu Öğreticisi Yunus Öztürk Kur’an ziyafeti sundu.

Programda cemaate hitap eden İl Müftümüz Ramazan Topcan, “Kardeşlerim!  Bugün burada dinlediğiniz hocalarımız sizin eserinizdir. Siz değerli Kur’an dostlarına ve güzel okuyuşları ile gönüllerimizi cûş-u huruşa getiren değerli hocalarımıza teşekkür ediyorum.” dedi.

Kur’an-ı Kerim’in inananlar için yol gösterici bir rehber olduğunu vurgulayan İl Müftümüz Topcan, “Kardeşlerim! Kur’an’dır; bizi yücelten kitap. Biz O’nunla şeref bulduk, izzet bulduk. O, kendisinde şüphe olmayan hakikattir. Kur’an’dır; bizi Rabbimize, ana babalarımıza, yetim ve öksüzlere yakın eden kitap. O, yol gösteren bir kitap, karanlıkları aydınlatan bir nurdur. O, iyiliği mükafatlandıran, kötü ve kötülüğü yeren bir kitaptır. Biz O’ndan öğrendik sevmeyi, sevilmeyi. O’ndan öğrendik; yerdeki çarı çöpü kaldırmanın erdem bir davranış olduğunu.” diye konuştu.

Program Bulancak İlçe Müftüsü Cevat Erişti tarafından yapılan dua ve kılınan öğle namazı ile sona erdi.