20.01.2023

ÇOCUKLAR CAMİYLE BULUŞUYOR

İl Müftülüğümüz koordinesinde İlimiz genelinde çocuklara yönelik cami programları gerçekleştiriliyor.

İl Müftülüğümüzce Hacı Miktat Camii'nde "Cami-Çocuk Buluşması" düzenlendi.

Program kapsamında camiye gelen çocuklara yönelik bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

Programda çocuklarla bir araya gelen İl Müftümüz Ramazan Topcan, “Kardeşlerim! Camilerimiz sevginin, huzurun merkezi yerleridir. Huzur bulmak için buraları yaşatmalıyız. Buraların sayısı çoğalınca bilin ki sokağın yaramazlığı azalacaktır.  Bu ve benzeri programlardan amacımız, camilerimizi aslı kimliğine döndürmek, Hz. Peygamber (s.a.v.) dönemindeki doğallığına döndürmektir. İsterim ki Camilerimiz, kadın erkek, çocuk, genç, yaşlı hemen herkesin kendini bulacağı yerler olsun, sığınağımız olsun. Başı ağıran dindiririm diyen buralara sığınsın. Kaybeden adam bulurum diye buralara gelsin.

Bugün beraber olduğumuz değerli yavrularımıza, onları yetiştiren hocalarımıza ve değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Buluşmada ayrıca "Rabbimizi tanıyorum", "Peygamberimizin hayatı", "adab-ı muaşeret" ve "temizlik ahlakı" konulularında çocuklara bilgi verildi.

Çeşitli aktivitelerin gerçekleştirildiği buluşma, çocuklara yapılan ikramlarla sona erdi.