25.05.2023

Her yaştan vatandaşa Kur'an eğitimi

Din eğitiminin toplumun geniş bir kesiminin istifadesine sunulması amacıyla devam eden "İhtiyaç Odaklı Kur'an Eğitimi Projesi" ile Kur'an öğrenen vatandaşların sayısı her geçen gün artıyor.

Giresun İl Müftülüğüne bağlı Fatma Hatun İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursu’nda eğitim gören kursiyerler için yıl sonu kapanış programı düzenlendi.
Programın açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, ihtiyaç odaklı kursların, Kur'an’ı en güzel şekilde okumak, ezberlemek ve onun çağları aşan eşsiz mesajından istifade etmek isteyen vatandaşların bir araya geldiği müstesna eğitim merkezleri olduğunu vurguladı.
İhtiyaç odaklı Kur’an kurslarının halka açık önemli bir eğitim projesi olduğunu ifade eden İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, “Kurslarımızda ev hanımlarının, gençlerin ve günlük hayatının koşturmasında vakitlerinin bir bölümünü Kur'an okumayı öğrenmeye veya dini bilgiler almaya ayıramayan vatandaşlarımızın iş hayatından kopmadan, Başkanlığımızın yaygın din eğitimi hizmetinden etkin ve verimli şekilde yararlanmaları sağlanmıştır.
Kur'an-ı Kerim’i, iman, ibadet, ahlak konularında temel bilgileri ve Hz. Peygamberin (s.a.s.) hayatını öğrenen tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyor, Kur’an kursu öğreticilerimize üstün gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.
Program, kursiyerlere belge takdimiyle sona erdi. Programa Şube Müdürü İsmail Aydın, Kur’an Kursu Öğreticisi Behice Bayrak ve kursiyerler katıldı.