02.06.2023

Vekaletle kurban tanıtım toplantısı düzenlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde sürdürülen 2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla tanıtım ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Giresun İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Giresun Şubesi ev sahipliğinde "2023 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Toplantının açış konuşmasını gerçekleştiren İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, 2023 yılı vekaletle kurban kesim organizasyonunda, kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma duygusu içerisinde, din görevlilerinin gayretleriyle çıtayı bir üst seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.

Ardından konuşan Müslüman Ülke ve Toplulukları Daire Başkanı Dr. Abdülcelil Alpkıray, 2023 yılı vekâletle kurban kesim bedelinin yurt içinde 5 bin 950 TL, yurt dışında ise 2 bin 750 TL olarak belirlendiğini ifade ederek, yurt içi kurban bağışlarında deprem bölgesine öncelik verileceğini vurguladı.

“Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş”

Dr. Alpkıray, TDV’nin vekaletle kurban organizasyonuna destek vermek isteyenlerin www.tdv.org ve bagis.tdv.org adreslerinden online olarak bağış yapabileceklerini ifade ederek, Vakfımız, milletimizin emaneti olan bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşamasını titizlikle takip etmektedir. Kurban kesimleri, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde yapılmaktadır. Kurban etlerinin dağıtımı, ülkemizde şubelerimiz tarafından yurt dışında ise paydaşlarımız tarafından belirlenerek depremzedeler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi aileler, muhtaç sığınmacılar ve yetim ailelerine yapılmaktadır. dedi.

“İyilik seferberliğimiz devam ediyor”

TDV’nin, yurt içinde ve yurt dışında hayırlı hizmetlere ve kıymetli çalışmalara vesile olmaya devam ettiğini vurgulayan Dr. Alpkıray, Türkiye Diyanet Vakfımız, dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, hiçbir inanç ve ideoloji farkı gözetmeksizin cömert milletimizin yardım elini uzatmaktadır. Bu noktada vatandaşlarımıza rehberlik yapan siz değerli görevlilerimize büyük sorumluluklar düşmektedir.

Dünyanın farklı coğrafyalarından yükselen sese gönülden cevap vererek, yeryüzünde iyiliğin egemen olması için birlikte yürüdüğümüz Diyanet İşleri Başkanlığımızın ve Vakfımızın tüm yönetici ve çalışanlarına, hayırseverlerimize ve tüm görevli ve gönüllülerimize şükranlarımı sunarım.dedi.

Toplantıya, İl Müftü Yardımcıları Yusuf Genç, Özlem Gülbe, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizler, din görevlileri ve TDV gönüllüleri katıldı.