03.06.2023

4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında 10. yıl coşkusu

İl Müftülüğü bünyesindeki 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında "Yıl Sonu Etkinlikleri" düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2013-2014 eğitim-öğretim yılında pilot olarak uygulamaya başlanan ve kısa sürede ülke geneline yayılan 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında 10. yıl coşkusu yaşandı.

Bu kapsamda Giresun İl Müftülüğü bünyesinde faaliyet gösteren 15 Temmuz Çıtlakkale, 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu, Ayşe Hatun, Mustafa Mert, Orman İşletme Bölge Müdürlüğü, Hasan Özdemir, Teyyaredüzü, Fatih Camii, Gül Çocuk ve İlim Yayma Cemiyeti 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarında yıl sonu etkinlikleri gerçekleştirildi.

Programlara katılan İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kurslarının önemine değindi.

İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, kurslara ilginin her geçen gün arttığını belirterek, Minik yürekleri Allah, peygamber, millet ve bayrak sevgisiyle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kurslarımızda pedagojik formasyon sahibi öğreticilerimiz tarafından çocuklarımıza, sevgi, saygı, merhamet, yardımlaşma, iyilik ve doğruluk gibi erdemler kazandırılıyor. Çocukların gelişim özellikleri dikkate alınarak özel ders programları geliştiriliyor. Derslere katılan öğrencilerimiz Kur'an-ı Kerim'i içerik ses ve şekil olarak kendi yaş grubuna uygun olarak tanıyor. Kurslarımızda gerçekleştirilen sosyal etkinliklerle karakter gelişimine katkı sağlıyoruz.dedi.

İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, Kur’an Kursu Yöneticileri Fatma Türkmen, Asiye Memiş Sarıyıldız, Selma Çakır, Habibe Korkmaz, Nazife Yılmaz, Emine Öztürk, Selma Yakar, Edeviye Murat, Nuran Önal, Güler Aydınoğlu ve Kur’an kursu öğreticileri ile ailelere teşekkür ederek başarılar diledi.

Programlarda minik öğrenciler Kur’an-ı Kerim, şiir, ilahi ve marşlar okuyarak, çeşitli oyun ve yarışmalarla eğlenceli vakit geçirdi.

Programlara İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, Şube Müdürleri İsmail Aydın, Mustafa Keskin, din görevlileri, aileler ve öğrenciler katıldı.