06.06.2023

Hac kafileleri dualarla uğurlandı

Kutsal topraklara gidecek hacı adayları için uğurlama programları düzenlendi. Hacı adayı kafileleri dualar ve gözyaşlarıyla uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla kutsal topraklara gidecek hacı adayları için tören düzenlendi.

Giresun İl Müftülüğünce Seyyid Mevlana Sadrettin Efendi Camii’nde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, hacı adaylarının kutsal topraklarda hac vazifesini en iyi şekilde değerlendirmesi gerektiğini vurguladı.

Ardından konuşan İl Müftü Yardımcısı Fatih Sarıgül, bu yıl Giresun’dan 516 hacı adayının kutsal topraklara hareket ettiğini bildirdi.

“Hac, hem bir arınma, hem de bir diriliş yolculuğudur”

Hac ibadetinin, İslam'ın en kutsal ve önemli görevlerinden biri olduğunu ifade eden İl Müftü Yardımcısı Sarıgül, “Hac yolculuğu imanınızın ve takvanızın tazelenmesi, ruhunuzun arınması, birlik ve beraberlik duygularının artması için bir fırsattır. Hac, geçmişle geleceği birleştiren, İslam'ın kuşatıcılığını ve insanlığın ortak değerlerini yücelten bir mühürdür. Bu kutlu yolculukta, Yüce Rabbimizin huzuruna adım atacak, Beytullah'ın eşiğinde dua edecek ve Resulullah'ın (s.a.s.) izinde yürüyeceksiniz. Bu yolda sabırlı olmanız, birbirinize sevgiyle destek olmanız, kardeşlik bağlarınızı kuvvetlendirmeniz büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden, birbirinize merhametle, hoşgörüyle ve anlayışla yaklaşmanızı hatırlatmak istiyorum.” dedi.

“Her adımınız tefekküre vesile olsun”

Her hacı adayının iyilikte ve takvada yarışarak, kardeşliği yaymak için çalışması gerektiğini belirten Sarıgül, “Sevgili hacı adayları, sizler bu yolculukta Rabbimize yaklaşacak, dualarınızı O'na sunacak ve manevi huzura ulaşacaksınız. Bu kutsal yolculuğunuzda Allah'ın rızasını kazanmak için özveriyle ibadetlerinizi yerine getirin, dualarınızı eksik etmeyin ve hayır işlerinde yarışın. Son olarak, bu mübarek yolculuğunuzun bereketli ve huzurlu geçmesini niyaz ederim. Allah'a olan yakınlığınızı artırmanız, manevi zenginliklerinizi çoğaltmanız ve bu deneyimi kalbinizin en derinliklerinde hissetmeniz dileğiyle, hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Selametle kalın.” diye konuştu.

Duygusal anların yaşandığı program İl Müftü Yardımcısı Sarıgül’ün duasıyla tamamlandı.

Programın ardından hacı adayları yakınlarıyla helalleşerek salavat, tekbir ve telbiyelerle kutsal topraklara doğru yola çıktı.