11.03.2024

Giresun genelindeki camilerde ilk teravih namazı kılındı

Giresun il genelindeki camileri dolduran vatandaşlar Ramazan ayının ilk teravih namazını eda etti. Hacı Miktat Camii’nde cemaate hitap eden İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, ahiret bilincinin önemine değindi.

Giresunlu vatandaşlar, Ramazanın ilk teravih namazını kılmak için camilere akın etti. İlk teravih namazında Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Hindistan’da, Keşmir’de, Libya’da, Suriye’de ve dünyanın pek çok yerinde yaşanan zulmün sonra ermesi, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması ve tüm İslam alemi için eller semaya açılarak dualar edildi.

Hacı Miktat Camisi’nde cemaate hitap eden Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Ramazan ayının hayırlara vesile olması ve ibadetlerin kabul olması niyazında bulundu.

- “Ramazan ayını, yeni bir başlangıç için fırsat bilelim”

Ramazan ayının, insanın kendisiyle yüzleşmesi, hayatını muhasebe etmesi ve ahiret bilinciyle hareket etmesi için fırsat olduğunu belirten İl Müftüsü Kılıçbay, “Ramazan-ı şerif, oruç ve Kur’an ayıdır. Ramazan sabır, şükür, tövbe ve tefekkür ayıdır. Ramazan, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini içinde saklayan en şerefli aydır. Ramazan ibadettir, berekettir, mağfirettir. Ramazan taattir, hayır ve hasenattır.

Hayatımızı gözden geçirmek, ömür sermayesini en iyi şekilde değerlendirmek, zamanın kıymetini bilmek, geçmişin muhasebesini yapmak, Rabbimize ve çevremize karşı sorumluluklarımızı hatırlamak için Ramazanı eşsiz bir nimet, emsalsiz bir imkan bilelim. Yüce Allah’ın gönderdiği aziz misafiri, ona layık bir şekilde ağırlayalım. Şehr-i Ramazanı kendimizden razı ederek, Cenab-ı Hakkın rızasına nail olalım.” dedi.

-“Kardeşlerimizin dertlerine derman olalım”

Ramazan ayının birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma ayı olduğunu ifade eden Müftü Kılıçbay, “Omuz omuza kılacağımız namazlarla daralan ruhlar feraha kavuşur. Dillerimizden dökülen, camilerimizin kubbelerinde yankılanan tekbirler ve salavatlarla gönüller huzur bulur. Zekat ve fitrelerimizle, infak ve sadakalarımızla nice kardeşlik köprüleri kurulur. Yoksulların, muhtaçların, gariplerin ve kimsesizlerin yüzü güler.

Ramazan ayında, zekat ve sadaka-i fıtr gibi malî ibadetlerimizle ihtiyaç sahiplerine kol kanat gerelim. Yardımlarımızı gösterişten uzak, yalnızca Rabbimizin rızasını kazanmak için yapalım. Yardım yaparken kardeşimizin onurunu zedeleyecek davranışlardan kaçınalım. Ve nihayet, Rabbimizin mümin kullarına vadettiği cennet bahçelerinde, ebedi bayram sevincine kavuşalım.” diye konuştu.