05.04.2024

Kadir Gecesi dualarla idrak edildi

Giresun’da Kadir Gecesi dolayısıyla kadın, erkek, genç, yaşlı çok sayıda vatandaş camilerde saf tutup namaz kıldı, dualar etti.

Ramazanın 27. gecesine denk gelen ve Kur'an-ı Kerim'de "Bin aydan daha hayırlı" olduğu bildirilen Kadir Gecesi Giresun genelinde dualarla idrak edildi.

Giresun’da tarihi camiler başta olmak üzere tüm camilere akın eden vatandaşlar, Kadir Gecesi'ni idrak etmek için saf tuttu.

İftarın ardından çok sayıda vatandaşın aileleriyle camilere geldiği görüldü. Kur'an-ı Kerim tilavetini dinleyen vatandaşlar, bol bol dua etti. Akşam namazını cemaatle kılanlar, yatsı namazını da camilerde ve çevrelerinde bekledi. Yatsı namazının eda edilmesinden sonra teravih namazına geçildi.

Giresun İl Müftülüğünce Kadir Gecesi dolayısıyla Müftüoğlu Camii’nde özel bir program düzenlendi. Programda Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi öğrencileri Kur’an-ı Kerim’den aşırlar okudu, tekbir, salavat ve ilahiler seslendirdi.

Programa katılan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, Kur’an-ı Kerim’in indirilmeye başladığı, sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği Kadir Gecesi’nin en güzel şekilde idrak edilmesi gerektiğini vurguladı.

- “Kadir Gecesi, bir ömre bedeldir”

Kadir Gecesinin, rahmet ve mağfiretin sağanak sağanak yağdığı önemli bir zaman dilimi olduğunu ifade eden İl Müftüsü Kılıçbay, “Ramazanı on bir ayın sultanı, Kadir Gecesini bir ömre bedel kılan, Kur’an-ı Kerim’dir. O Kur’an ki, Rabbimizin kullarına en büyük nimeti ve rahmetidir. Sözlerin en doğrusu ve en güzelidir. Müminlere şifadır, hakkın ve hakikatin kaynağıdır. O Kur’an ki, ilim ve irfanı, edep ve hayayı, helal ve haramı, adalet ve merhameti öğreten bir hidayet rehberidir. Ruhlara huzur veren, yeryüzünü yaşanılır kılan Rabbânî bir nurdur. İnsana, kendini, Rabbini, kâinatı ve varoluşun gayesini hatırlatan son ilahi mesajdır. O Kur’an ki, buyruklarını düstur edinenleri, ömrünü Kur’an’ın yolunda geçirenleri iki cihanda yüceltir.” dedi.

- “Kadir Gecesi, ilahi lütuf ve ikram gecesidir”

Ramazanın son günlerinin ve Kadir Gecesinin ilahi bir lütuf ve ikram olarak görülmesi gerektiğini belirten Müftü Kılıçbay, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise ebedi azaptan kurtuluş vesilesi olan Ramazan-ı Şerif’in son günlerindeyiz. Ramazan’da edindiğimiz kazanımları sürdürerek zihnimizi ve gönlümüzü Kur’an’a bağlayalım. Onu daha çok okuyalım, anlayalım, yaşamaya ve yaşatmaya gayret edelim. Hatalarımızdan, günahlarımızdan pişman olup vaz geçelim. Ömrümüzün tamamını bereketlendirmek için her gecenin kadrini bilelim, her nimetin şükrünü eda edelim. Böylelikle Rabbimizin mümin kullarına vadettiği Firdevs cennetine varis olalım.” diye konuştu.

Müftü Kılıçbay, Kudüs, Gazze ve Doğu Türkistan başta olmak üzere dünyadaki tüm mazlumlar için dua etti, Kadir Gecesi’nin Müslümanların vahdetine ve insanlığın selametine vesile olması niyazında bulundu.