22.02.2019

LİSELER ARASI "ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE" EZBERE ŞİİR OKUMA YARIŞMASI

Gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak ve şehitlik ruhunu canlı tutmak amacıyla ayrıca; “12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” vesilesiyle “Çanakkale Şehitlerine” Şiirini ezbere Okuma Yarışması düzenlenecek olup; yarışmanın teması  “Milletin Sesi Mehmet Akif” olacaktır.

1- Yarışmada Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” isimli şiiri ezbere okunacaktır.

2- Yarışmaya İlçemizde örgün eğitim-öğretime devam eden lise öğrencileri katılabileceklerdir.

3- Başvurular 13 Mart 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar İlçemiz Müftülüğüne bireysel olarak yapılacaktır.

4. Yarışma 15 Mart 2019 Cuma günü saat: 14:30'da Halk Eğitim Merkezi Toplantı ve Konferans salonunda yapılacak ve dereceye giren öğrenciler belirlenecektir.

5. Yarışma komisyonu İlçe Müftüsü başkanlığında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir yetkili ve İlçe Gençlik Koordinatörü olmak üzere toplamda üç (3) kişiden oluşacaktır.

6. Yarışma neticesinde dereceye giren öğrencilerden birinciye çeyrek altın, ikinciye 250-TL ve üçüncüye 150-TL ile ödül verilecektir. Ayrıca  yarışmaya katılım sağlayan öğrenciler imkânları nispetinde ödüllendirilecektir.

7. İl Müftülüğümüzce final yarışması “Çanakkale Ruhu” temasıyla 22 Mart 2019 Cuma günü saat 09:00'da ilçe birincilerinin yarışmacı olarak katılımı ile İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapılacaktır.

8- İl birincileri yarım altın, ikinci ve üçüncü olan yarışmacılar çeyrek altın ile İl Müftülüğünce ödüllendirilecektir.

9- Yarışmacılar, başvuru ve sınav esnasında öğrenci (lise) olduğunu belirten belgeyi ve TC. Kimlik Kartını yanında getireceklerdir. T.C Kimlik kartı ve geçerli öğrenci belgesini ibraz edemeyen hiçbir öğrenci yarışmaya katılamayacaktır.

YARIŞMA HAKKINDA DETAYLI BİLGİ İÇİN

YARIŞMA ŞİİRİ