15.03.2019

"ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNE" ŞİİR OKUMA YARIŞMASI YAPILDI.

İlçemizde liseler arası "Çanakkale Şehitlerine" şiir okuma yarışması yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülkemiz genelinde düzenlenen liseler arası ezbere şiir okuma yarışması İlçemizde de gerçekleştirildi.18 Mart Çanakkale Şehitlerini anma günü münasebetiyle yapılan Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirini ezbere güzel okuma yarışmasına ilçe genelinde 12 öğrenci yer aldı. İlçe Halk Eğitim Konferans salonunda düzenlenen İlçe Müftümüz Hüseyin BUROĞLU'nunda hazır bulundukları programa, İlçemiz Kaymakamı Taner TENGİR, , kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler ve ilçe halkı katıldı.

Programda konuşan Kaymakam Taner TENGİR "Çanakkale şehitlerini rahmetle anıyoruz. Bugünkü huzur ve refahımızı o yüce şehitlerimize borçluyuz. Rabbim bir daha bu millete o günleri yaşatmasın "dedi.

Yarışmada Öğretmen Hüseyin Hüsnü Tekışık Anadolu Lisesi 12'inci Sınıf öğrencisi Fırat YAPA birinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Cansu TÜTÜNCÜ ikinci, Anadolu İmam Hatip Lisesi 12'inci sınıf öğrencisi Semanur BAYRAM üç'üncü oldu.

İl birincisinin belirleneceği 22.03.2019 Cuma günü Giresun İl Müftülüğünde yapılacak olan yarışmada Fırat YAPA İlçemizi temsil edecektir.