15.02.2023

Yağlıdere Müftülüğü Ödüllü Ezbere Şiir Okuma Yarışması

1.Yarışma Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un; Âsım, Çanakkale Şehitlerine (1), Çanakkale Şehitlerine (2), Vahdet, Berlin Hâtıraları, Âyet Meâli (Âl-i İmrân, 102), Âyet Meâli (Yûsuf, 87), Hadîs Meâl-i Celîli, isimli şiirlerinden birinin sahnede ortaokul ve lise öğrencileri tarafından ezbere okunması şeklinde olacak; öğrenci okuyacağı şiiri kendisi belirleyecektir.

2.Başvurular, Yağlıdere İlçe Müftülüğümüze yapılabileceği gibi, Müftülüğümüz adına okul idaresi tarafından da alınabilecektir.

3.Yarışmacılar başvuru ve yarışma esnasında: öğrenci olduğunu belirten belge ile T.C. Kimlik Kartını yanında getirecektir. T.C Kimlik kartı ve geçerli öğrenci belgesini ibraz edemeyen öğrenci yarışmaya katılamayacaktır.

4.Yarışma, İlçe Müftülüğümüz tarafından daha sonra oluşturulacak komisyon marifetiyle “Âkif'in Sözü, Cumhuriyetin 100'ü” teması ile “12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” vesilesiyle 13 Mart 2023 Pazartesi günü yapılacak ve dereceye giren öğrenciler belirlenecektir.

5.Dereceye giren öğrencilere ödülleri, imkanlar ölçüsünce salon programlarında takdim edilecektir. Ortaokul öğrencileri için; birinciye 500 TL, ikinciye 300 TL, üçüncüye 200 TL, Lise öğrencileri için; birinciye 750 TL, ikinciye 500 TL, üçüncüye 250 TL,şeklinde olacaktır.

6.Yarışmaların ikinci aşaması ise, “18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinlikleri kapsamında 20 Mart 2023 Pazartesi günü il müftülükleri tarafından gerçekleştirilecektir. Buna göre önceki haftanın ilçe birincileri bu defa “Çanakkale Ruhu” temasıyla yarışacaklardır. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, imkanlar ölçüsünde salon programlarında takdim edilecektir.

7.Son başvuru tarihi 9 Mart 2023 olup yarışmaya sadece örgün eğitim-öğretimine devam eden öğrenciler katılabilecektir.

8.Değerlendirme komisyonu aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

1 Metne Hakimiyet 50 Puan
2 Okuduğunu Anlama (yarışmacıya okuduğu şiirden üç kelimenin anlamı sorulacaktır) 30 Puan
3 Duygu ve Düşünceyi İfade Edebilme Gücü 20 Puan