23.11.2018

İLÇEMİZDE MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI DOLU DOLU KUTLANDI

Yağlıdere İlçe Müftülüğümüz tarafından;

2018 Yılı Mevlidi Nebi Haftası programları kapsamında Yağlıdere İlçe Müftüsü Fatih Sarıgül, Daire Personeli ve Din Görevlilerinden oluşan heyet ilçe genelinde tüm resmi daireler, okullar ve esnafları ziyaret etti. Bu ziyaretlerde gidilen esnaf ve resmi dairelere Peygamber Efendimizi sembolize eden güller takdim edildi.

19 Kasım 2018 Pazartesi günü Yağlıdere Eko düğün salonunda “Hz. Peygamber Gençlik” konulu Emekli Müftü Hikmet Yazıcı’nın sunduğu geniş katılımlı bir konferans programı düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca basılmış olan “En Güzel Örnekten Rahmet Damlaları” ve “Peygamberlik ve Hz. Muhammed’in Peygamberliği” adlı kitaplardan ilçe genelinde 500 tane dağıtıldı.

Tüm camilerimizde Mevlid Kandili programları coşkuyla icra edildi.

20 Kasım 2018 tarihinde Yağlıdere Merkez Camii’nde İl Müftüsü Muhittin Oral’ın da katıldığı sabah namazı buluşması icra edildi.

Tepeköy Kur’an Kursu’nda bayanlara yönelik İlçe Müftüsü Fatih Sarıgül tarafından, Üçtepe Beldesi’nde de Emekli Müftü Hikmet Yazıcı tarafından konferans programı yapıldı.

Yağlıdere İmam Hatip Lisesi ve Yağlıdere Anadolu Lisesi öğrencilerine “ “Hz. Peygamber Gençlik” konulu program tertip edildi.