18.03.2024

Din Görevlilerinin Cübbe Giyme Töreni

Diyanet Akademisi Başkanlığının 2022 yılında kurulmasıyla birlikte ilk defa düzenlenen 8 aylık Aday Din Görevlileri Mesleki Eğitimini başarıyla tamamlayan ve ilçemize atamaları yapılan din görevlilerine yönelik İlçe Müftümüz Abdullah BAL, İlçe Vaizi Ahmet Esat AY ve müftülük personellerimizin katılımıyla cübbe giyme töreni yapıldı.​

Cübbe Giyme Töreni, Hisarcık Köyü İmam Hatibi Ekrem Ayvaz‘ın Kur’an-I Kerim tilaveti ile başladı ve ardından İlçe Müftümüz Abdullah BAL din görevlilerine mesleki hayatlarında başarıyı getirecek meseleler hakkında tavsiyelerde bulundu.

İlçe Müftümüz Abdullah BAL konuşmasında şunlara değindi; “ Bu mesleğin Peygamber mesleği olduğunu ve yapılan tek bir hatanın sadece şahsi olarak değil İslam’a ve Diyanet İşleri Başkanlığımıza (kurumumuza) yansıdığını unutmamak gerektiğini söyledi. Ülkemizin her köy ve kasabasında din görevlilerimizin bulunduğunu, devletimizi ve dinimizi temsilen bizlerin orada olduğunu, vatandaşımızın her türlü ihtiyacı anında ilk bize geleceğini ve bu görevin mesai mefhumu gözetmediğini ifade etti. Ardından kurumumuza emeği geçenlerden vefat edenlere rabbimden rahmet, sağ olanlara ise sağlık sıhhat afiyet içerisinde uzun ömürler vermesini rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Törenin devamında İlçe Müftümüz Abdullah BAL ilçemize atanan din görevlileri Hisarcık Köyü Camii İmam Hatibi Ekrem AYVAZ, Tuğlacık Köyü Camii İmam Hatibi İbrahim KARAYILAN, Akpınar Köyü Camii İmam Hatibi Taha ALTUNIŞIK, Yeşilyurt Köyü Camii İmam Hatibi Yunus ERKMEN, Sınır Köyü Sofu Camii İmam Hatibi Ahmet Yasin KOÇ’ a cübbelerini giydirerek Kur’an-ı Kerim hediye etti. Tören hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.