12.08.2024

İlçe Müftüsü Şaban KORKMAZ Görevine Başladı

İlçe Müftüsü Şaban KORKMAZ Yeni Görevine Başladı

Kastamonu Hanönü İlçe Vaizi iken Diyanet İşleri Başkanlığının Yapmış olduğu 2024 Yılı İlçe Müftüleri sınavında başarılı olarak Aluvra İlçe Müftüsü olarak atanan Şaban KORKMAZ yeni görevine başladı.

Öz Geçmiş:
1992 yılında Sinop'un Boyabat ilçesinde doğdu. İlk ve ortaöğretimini Boyabat ilçesinde tamamladıktan sonra 2010 yılında Sinop Boyabat Anadolu İmam Hatip Lisesinden mezun oldu.  2015 yılında Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Bu süre zarfında İslami ilimler alanında dersler aldı. 2018 yılında Balıkesir ili Sındırgı ilçesinde  İmam-Hatip olarak  göreve başladı. 2019 yılında  Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde ihtisas kursiyeri olmaya hak kazandı. İhtisas eğitimini başarıyla tamamlayıp 2022 yılında Kastamonu/Hanönü ilçe Vaizi olarak atandı. Samsun Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi  Tefsir Anabilim dalında yüksek lisans yapmaktadır.
12.08.2024 tarihinde Giresun/Alucra İlçe Müftüsü olarak göreve başladı.  Hocamız evli ve iki çocuk babasıdır.