31.10.2018

Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu

Alucra İlçe Müftülüğünce, hizmet verimliliğini artırmak, görevlilerin yüz yüze vaaz becerilerini geliştirmek maksadıyla Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu düzenlendi.

08-31 Ekim tarihleri arasında düzenlenen kursa merkez ve mahallelerde görev yapan imam hatip ve müezzin kayyımlardan oluşan 15 kişilik bir grup katıldı. Rehber öğretici olarak Alucra Müftümüz Muhammet SALMAN’ın görev yaptığı kursta, etkili vaaz ve irşad metodu, vaazlarda dikkat edilecek hususlar, etkili bir vaazda olması gereken unsurlar, vaaz hazırlanırken dikkat edilecek hususlar gibi teknik konuları ihtiva eden 84 saatlik bir program uygulandı.   Kursun son haftasında kursiyerler aldıkları ders bilgilerine göre kendi hazırladıkları vaazları kendilerine ayrılan süre içerisinde komisyona sundu.

Kursun sonunda eğitime katılan ve başarılı olan 15 kursiyere, İlçe Müftüsü Muhammet SALMAN ve İlçe Vaizi Ramazan DEMİREL tarafından Kurs Katılım Belgesleri verildi. Kursiyer ve daire personellerinin katılımıyla toplu olarak yenilen yemeğin ardından, çekilen hatıra fotoğrafıyla kurs sona erdi.

Alucra Müftülüğü olarak, başarılı olan ve belgelerini alan tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyoruz.

Alucra İlçe Müftülüğü