15.07.2024

15 Temmuz şehitleri dualarla anıldı

Darbe girişiminin 8’nci yılında Giresun genelindeki camilerde, birlik ve beraberlik şuurunun yaşatılması amacıyla mevlit programları düzenlendi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında, "Milletin Zaferi" temasıyla “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Mevlit Programı” düzenlendi.

Hacı Miktat Camii’nde gerçekleştirilen programda din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim tilavet edildi, mevlitten bahirler okundu, ilahi ve kasideler seslendirildi.

Şehitler için okunan hatimlerin duasını yapan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, şu niyazda bulundu: “Ya İlahi! 15 Temmuz gecesi hainlere, zalimlere, ihanet şebekelerine karşı milletçe yekvücut olduğumuz gibi bundan sonra da bu birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eyle Ya Rabbi. Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan bizleri muhafaza eyle Allah’ım!

İlahi Ya Rabbi! Bu necip milletin ve aziz vatanın muhafızı olan şanlı ordumuza ve güvenlik güçlerimize yurt içindeki ve dışındaki terörle mücadele operasyonlarında, karada, denizde, havada her zaman ve her yerde nusretinle ve kudretinle yardım eyle. Ordumuzu her daim mensur ve muzaffer eyle Allah’ım!

İlahi Ya Rabbi! Şehitlerimizin her birine minnet borçluyuz. Onların anne, baba, eş, evlat ve yakınlarına güzel bir sabır ve büyük bir ecir ihsan eyle, onları iki cihanda aziz eyle Ya Rabbi! Gazilerimizi dünya ve ahirette nimetlerinle müşerref eyle, sağlık ve huzurla uzun ömür ihsan eyle Allah’ım!

Programa il protokolü, kurum amirleri, polis, asker ve şehit yakınları ile vatandaşlar katıldı.