22.10.2018

Genç Diyanet Topluluğu kuruluyor

Giresun Müftülüğü, toplumun geleceğe umutla bakabilmesi için insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençlik yetiştirilmesi için çalışmalar yapıyor.

Giresun Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından Giresun Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla Genç Diyanet Topluluğu’nun kurulmasına yönelik tanışma ve istişare toplantısı gerçekleştirildi.

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen kahvaltılı tanışma programına Giresun Üniversitesi’nin tüm bölümlerinden öğrenciler katıldı.

Giresun Müftüsü Muhittin Oral, gençlik döneminin önemi, ibadetlerde istikamet, zaman yönetimi gibi konularda gençlere tavsiyelerde bulundu. Müftü Oral, gençlik döneminde elde edilen bilgi ve birikimin gençleri hayata hazırladığını ifade ederek gençlerin sorumluluklarına dikkat çekti.

Giresun Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Tirebolu İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Genç Diyanet Topluluğu’nun kurulma aşamasına gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek çalışmaları destekleyeceğini söyledi.

Gençlik Koordinatörü Fatih Buğra Şimşek, Gençlik Koordinatörlüğü ve umre ödüllü ‘Mevlidi Nebi Yarışması’nın tanıtımı, Genç Diyanet Topluluğu’nun gerekliliği ve Diyanet Vakfı çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Aile ve dini rehberlik bürosu (ADRB) görevlilerinden Adil Şahin, ADRB çalışmaları, Üniversite Camii görevlisi Atıf Hakkı Efe ise Giresun Üniversitesi Genç Mescit Topluluğu’nun yaptığı faaliyetler hakkında sunum gerçekleştirdi.

Programda kurumlar arası iş birliği ve koordinasyon ile hiçbir genci dışarıda bırakmadan toplumun bütün kesimlerine ulaşılması gerektiği vurgulandı.

Konuşmalar ve tanışmanın ardından Genç Diyanet Topluluğu’nun misyonu, vizyonu ve hedefleri istişare edilerek atölye çalışması gerçekleştirildi.

Programa Giresun Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Ofisi Koordinatörü öğretim görevlisi Abdullah Demir, İslami İlimler Fakültesi öğretim üyeleri Yavuz Selim Göl, Hüseyin Algur, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) vaizleri, Giresun Üniversitesi ADRB görevlileri, Üniversite Cami görevlileri, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu manevi danışmanları Birgül Pehlivan, Gülgün Hoşnut Göl ve Genç Diyanet Topluluğu üyeleri katıldı.

Giresun Müftülüğü