29.07.2019

‘Çanakkale’den 15 Temmuz’a Diriliş’ Gezisi

Çanakkale ŞehitlerineŞiir Yarışması finalinde dereceye giren öğrenciler 12-16 Temmuz 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen gezi programıyla ödüllendirildi.

Giresun İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce Millî Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şehitlerine Şiir Yarışması finalinde dereceye giren ilçe birincisi öğrenciler için gezi düzenlendi.

‘Çanakkale’den 15 Temmuz’a Diriliş’ Projesi kapsamında, Çanakkale Ruhunu yaşatmak, Gençlere 15 Temmuz’u anlatmak için gerçekleştirilen gezi, 15 Temmuz Şehidi İsmail Kefal’in kabri başında okunan Kur’an-ı Kerim ve yapılan dua ile başladı.

Çanakkale’ye hareket eden ekip Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi, Simülasyon Salonları ve Sergi Alanları, Kuzey ve Güney Cephesi’ni ziyaret ettiler. Ziyaret edilen yerlerde Çanakkale Şehitlerine Şiiri okundu. 14 Temmuz’daİstanbul Panorama 1453, Merkez Efendi Cami, Miniatürk ziyaret edildi. 15 Temmuz Günü ise 15 Temmuz Şehitler abidesi ziyaret edilerek şehitlerimiz için dua edildi.

Bolu Merkez’de bulunan Çepni Köyü’nde 15 Temmuz gazisi ile sohbet programı düzenlendi.

BAŞKENT ZİYARETİ

Gazi TBMM’de Giresun Milletvekili Cemal Öztürk Makamında ziyaret edildi. Öğrencileri kabul ederek tarihteki Tek "Gazi" meclis olan TBMM’nin, Fetö'nün darbe girişiminde bu unvanı ikinci kez hak ettiğini belirten Milletvekili Öztürk, o gece millet iradesini gasp etmeye çalışan hain örgütün bombalarına, demokrasinin gür sesi ile karşılık verildiğini söyledi.

Hacı Bayram-ı Veli Camii, Gölbaşı Özel Harekât Ziyareti ile gezi programı tamamlandı.

Geziye Giresun Müftülüğü Personel Şube Müdürü Bilal Canan, Gençlik İl Koordinatörü Fatih Buğra Şimşek, Lise Sorumlu Ömer Sarıgül, Kur’an Kursu öğreticisi Feride Genç ve öğrenciler katıldı.