19.12.2017

2017 YILI SON DİN GÖREVLİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

2017 yılı Aralık ayı Din Görevlileri Toplantısı, ilçe müftüsü Muhammet SALMAN başkanlığında 18 Aralık pazartesi günü yapıldı.

Toplantıda ilçe vaizi Ramazan Demirel, müftülük VHKİ Emrah Kılıçkaya ve din görevlileri hazır bulundu. Toplantı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından ilçemize becayiş yoluyla atanan görevliler kendilerini tanıttılar. Daha sonra uzun süre ilçemizde başarıyla görev yapan ve emekli olan Merkez Büyük Cami İmam Hatibi Mevlüt Esgidir hocamıza, ilçe müftümüz tarafından yaptığı hizmetler için teşekkür edilerek, kurumumuz adına plaket takdim edildi. Programda söz alan Mevlüt Esgidir; “İmamlık en onurlu mesleklerden biridir. Her görevde olduğu gibi eğer bu görev sevilirse başarılı olunur aksi takdirde başarılı olmak imkânsızdır. Ben bu görevi 41 yıl severek yaptım. Rabbime Hamdolsun böyle güzel bir şekilde tamamladım. Allah herkese bu günleri görmeyi nasip etsin.” şeklinde konuştu.

Ayrıca toplantıda görevlilere duyurulması gereken yazılar tebliğ edildi. Kemallı mah. Camii İmam Hatibi Ömer Güdül tarafından A’la Suresinin tefsirinin de yapıldığı program, dilek ve temenniler bölümü ile son buldu.

Alucra Müftülüğü