Alucra Müftülüğü

16.02.2017

Muhammet SALMAN

18.06.1974 tarihinde Giresun’da dünyaya geldi. İlkokul eğitiminden sonra Giresun Bölge Yatılı Hafızlık Kur’an Kursunda Hafızlığını tamamladı. İmam-Hatip Lisesini bitirdikten sonra Samsun Ondokuz Mayıs İlahiyat Fakültesinde Yüksek Öğrenimini tamamladı.

Memuriyet hayatına İmam-Hatip olarak başladı. Bayburt İl Müftülüğü bünyesinde murakıp olarak görevini yürütürken Trabzon Darıca Eğitim Merkezini kazandı. Dini Yüksek İhtisas Eğitimi’nin ardından Giresun Çanakçı İlçe Müftülüğüne Vaiz olarak atanan SALMAN 2007 yılında Almanya’ya uzun süreli din görevlisi olarak gitti

2012 yılında yurt dışı görevinden döndükten sonra, Ordu İl Vaizliği, Hakkari Çukurca İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. Bir süre Giresun İl Vaizliği görevi de yapan Muhammet SALMAN 14 Şubat 2017 tarihinden itibaren Alucra İlçe Müftülüğü görevine başladı.

Arapça ve Almanca bilen Muhammet SALMAN tefsir alanında yüksek lisans yapmaktadır.