Alucra Müftülüğü

23.03.2020

YAHYA BALCI

10.05.1981 yılında Giresun İli Çamoluk İlçesinde doğdu.İlkokul eğitimine müteakiben Sivas İli Akıncılar İlçe müftülüğüne bağlı Eskibağ Köyü Kur'an Kursunda hafızlığını tamamladı.Ortaöğretim ve Lise eğitimini Sivas İli Suşehri İmam Hatip okulunda tamamladıktan sonra Erzurum İli Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bölümünü bitirdi. 2005 yılında Sivas İlinin Akıncılar ilçesinde İmam Hatip olarak göreve başladı.2013 yılında Kocaeli İli Darıca İlçesine naklen tayin olduktan sonra 2016 yılında Trabzon Dini Yüksek İhtisasa Merkezini kazandı.İhtisas eğitimini tamamladıktan sonra Tekirdağ İl Müftülüğüne Vaiz olarak atanan BALCI, buradaki görevini sürdürürken 09.09.2019 tarihinde İlçemize Müftü olarak atanmıştır.Halen Recep Tayyip ERDOĞAN Üniversitesinde Kıraat alanında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.