09.09.2019

İlçe Müftümüz Yahya BALCI Göreve Başladı.

Tekirdağ İlinde Vaiz olarak görev yapmakta iken İlçemize Müftü olarak atanan Yahya BALCI hocamız yeni görevine 09.09.2019 tarihi itibari ile başlamış olup, yeni görevinde İlçemize hizmet etmek için elinden gelen bütün gayreti gösterip Allah' ın izni ile güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum dedi.

Müftümüz Yahya BALCI 'yı tanıyalım.

10.05.1981 yılında Giresun İli Çamoluk İlçesinde doğdu.İlkokul eğitimine müteakiben Sivas İli Akıncılar İlçe Müftülüğüne bağlı Eskibağ Köyü Kur'an Kursunda hafızlığını tamamladı.Ortaöğretim ve Lise eğitimini Sivas İli Suşehri İlçesi İmam Hatip okulunda tamamladıktan sonra Erzurum İli  Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bölümünü bitirdi.2005 yılında Sivas İlinin Akıncılar İlçesinde İmam Hatip olarak göreve başladı.2013 yılında Kocaeli İli Darıca İlçesine naklen tayin olduktan sonra 2016 yılında Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezini kazandı.İhtisas eğitimini tamamladıktan sonra Tekirdağ İl Müftülüğüne Vaiz olarak atanan BALCI, buradaki görevini sürdürürken 09.09.2019 tarihinde İlçemize Müftü olarak atanmıştır.Halen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinde Kıraat alanında Yüksek Lisans eğitimine devam etmektedir.Hocamıza buradaki görevinde başarılar diliyoruz.