10.05.2017

İlçe Müftümüzden Berat Kandili Mesajı

Bizleri yoktan var eden, sayısız nimetler bahşeden, bizleri mübarek Berat Kandiline eriştiren Allah’a sonsuz hamd, Resulüne binlerce salât ve selam olsun.

Kıymetli Kardeşlerim,

Bir kez daha mübarek Berat Kandiline erişmiş bulunuyoruz. Berat Kandiline erişmek demek, aynı zamanda rahmet ve mağfiret ayı Ramazan yaklaşıyor demektir. Evet, evveli rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennem azabından kurtuluş olan ve içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesini ihtiva eden Ramazan ayının gölgesi iyice üzerimize düştü. İşte bu gece Ramazan ayı öncesinde yüce Allah’ın biz insanlara bir lütfudur. Çünkü bu gecede Allah biz kullarına: “Bağışlanmak dileyen yok mu, onu bağışlayayım. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim. Belaya duçar olan yok mu, ona afiyet vereyim” çağrısı yapmıştır. O halde gelin Rabbimizin bu davetine icabet edelim ve Ramazan ayına cennet beratlarımızı alarak günahlardan arınmış bir şekilde girelim.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Âleminin Berat Kandilini tebrik ediyor, tüm insanlığın birliğine, beraberliğine, kardeşliğine ve yeryüzünde huzura vesile olmasını Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Muhammet SALMAN

Alucra İlçe Müftüsü