21.12.2023

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI

USUL VE ESASLARI
1- Yarışma 09 Mart 2024 Cumartesi günü saat 10.00’da yüz yüze yapılacaktır.
2- Başvurular yarisma.diyanet.gov.tr adresinden yapılacak olup yarışmaya ilişkin tüm
duyurulara bu site üzerinden ulaşılabilecektir.
3- Başvurular 29 Aralık 2023 tarihinde başlayacak, 1 Mart 2024 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.
4- Yarışmaya, yalnızca örgün eğitime devam eden üniversite öğrencileri arasından 1 Ocak 1995 tarihinde ve sonrasında doğanlar katılabilecektir.
5- T.C. vatandaşı olmayan yabancı öğrenciler yarışmaya başvuramayacaktır.
6- Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kadrolu ve sözleşmeli personeli (fahri ve vekil olanlar dahil)  yarışmaya katılamayacak; ancak daha önce fahri ve vekil olarak görev yapmış olup aktif olarak
görevde bulunmayanlar sınava katılabileceklerdir.
7- Daha önceki yıllarda Başkanlıkça düzenlenen herhangi bir yarışmada umre ödülü ile
ödüllendirilen öğrenciler bu yarışmaya katılamayacaktır.
8- Adayların başvuru şartlarını taşıyıp taşımadıkları hususunda kendi beyanları esas alınacak olup yarışmayı kazandıkları takdirde bilgilerini ibraz etmeleri istenecektir. Aranan şartlara uymayan yarışmacı başarısız sayılacaktır.
9- Yarışmacılar Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından “İslam İlmihali ve Mukaddes Miras  Kudüs” isimli eserlerden sorumlu olacaklardır.
10- Yarışma neticesinde her ilden birincilik elde edenler ile birincilik elde edenler dışında
Türkiye genelinde dereceye giren ilk 44 öğrenci Başkanlığımız tarafından umre ile ödüllendirilecek; ayrıca müftülükler dereceye giren diğer öğrencileri imkânları nispetinde ödüllendirebileceklerdir.
11- Umre ödülüne hak kazanan öğrenciler yurt dışı harcı ve pasaport işlemlerini kendileri
yapacaklardır.
12- Yarışmaya ilişkin itirazlar yarışma tarihini takip eden 5 iş günü içerisinde elektronik posta
yoluyla genclik@diyanet.gov.tr adresine yapılabilecektir.
13- Yarışma sonuçları yarisma.diyanet.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir. Her yarışmacı  yarisma.diyanet.gov.tr adresine bırakılan linkten T.C. kimlik numarasını girmek suretiyle yalnızca kendisine ait puanı, il sıralaması ve ülke sıralaması, doğru/yanlış işaretlediği soru, boş bıraktığı soru sayısı verilerine ulaşabilecektir.
14- 80 sorudan oluşacak yarışmanın süresi 120 dakika olup, her soru 1,25 puan değerinde
olacaktır. Yarışma sonrasında komisyon kararı ile iptal edilen sorular doğru kabul edilecektir.
15- Yarışmada yanlış cevaplar dikkate alınmayacak sadece doğru cevaplar üzerinden puanlama yapılacaktır.
16- Yarışma puanları eşit olan adaylardan, yaşı büyük olana öncelik verilecektir. Yaşta da eşitlik
olması halinde öğrenciler il müftülüğüne davet edilip çekilecek kura ile kazanan tespit edilecektir.
DİN HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ