11.10.2018

Merkez Büyük Cami’nde Tadilat Çalışmaları Devam Ediyor

Alucra İlçe merkezinde yer alan Büyük Cami’nde kısa bir süre önce başlayan tadilat tamirat çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Alucra İlçe Müftülüğünün girişimleri, TMSF Başkanı Alucralı hemşerimiz Muhiddin GÜLAL’ın destekleri neticesinde 25 Eylül 2018 tarihinde başlayan çalışmalar halkımızdan da büyük takdir topluyor.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Alucra İlçe Müftüsü Muhammet SALMAN: “ Alucra Merkez Büyük Camii ilçemiz için çok önemli bir ibadet mekânı. Adeta ilçemizin vitrini. Ecdadımız bu mabetleri türlü sıkıntılarla yapıp bizlere miras bırakmış. Onları hayır ve rahmetle yâd ediyorum. Bu mirasa hepimizin sahip çıkması lazım. Camimizde geçmişte ufak çaplı tadilat ve tamirat çalışmaları elbette yapılmış. Ancak bu ölçüde geniş yönlü bir çalışma bugüne kadar hiç olmamış. Bu çalışma çok geniş kapsamlı bir çalışma. Camimizin içi, kubbeden başlayarak komple hat sanatıyla tezyin ediliyor. Bayanlar bölümünün demir korkulukları ahşap ile değiştiriliyor. İnşallah halılarımız yenilenecek. Kenarlar çini ile dönülecek. Ayrıca oldukça eski olan camimizin halıları cemaatimize ve camimize layık yeni halılar ile değişecek. Camimizin ısıtma, aydınlatma ve ses sistemi gibi alt yapı tesisatında yenileme çalışmalarımız olacak. Neticede inşallah Büyük Cami’miz Alucra’mıza ve cemaatimize layık bir mabet olarak Mevlid Kandil’inde tekrar ibadete açılacak. Bu vesileyle, bu anlamlı çalışmaya verdikleri maddi manevi destek ve katkıları için başta TMSF Başkanımız Sayın Muhittin GÜLAL beyefendi olmak üzere katkıda bulunan herkese, şahsım ve tüm Alucralılar adına teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” şeklinde konuştu.

Bizler de Alucra Müftülüğü olarak maddi manevi emeği geçen herkese teşekkür ediyor, bu güzide eserleri bizlere emanet eden büyüklerimiz başta olmak üzere, camilerimizde cemaat olan, mihrabından kürsüsüne görev yapanlardan ahirete irtihal edenlere Allah’tan rahmet niyaz ediyoruz.

Alucra Müftülüğü