20.11.2018

Mevlit Kandili Coşkuyla İdrak Edildi

Tüm yurtta olduğu gibi Alucra ilçemizde de Mevlid Kandili coşkuyla karşılandı.

Alucra Müftülüğü Mevlit Kandili programı Merkez Büyük Camii’nde yapıldı. Akşam namazından sonra gerçekleştirilen programda Kur’an-ı Kerim okundu, mevlid-i nebi tilavet edildi. Din görevlileri tarafından ilahilerin de okunduğu programda söz alan İlçe Müftüsü Muhammet SALMAN; “ Hz. Peygamberi anmaya değil anlamaya ihtiyacımız var. Gelin bu akşam doğruluk gibi merhamet gibi güvenilir olmak gibi o kutlu elçinin bir sünnetini hayatımıza uygulayalım. Onu kendimize rehber edinelim” şeklinde konuştu. Yapılan dua ve kılınan yatsı namazının akabinde, sakal-ı şerif ziyareti de yapılan program, ikramlarla son buldu.

Alucra Müftülüğü olarak, tüm Müslüman kardeşlerimizin kandilini kutluyor, Mevlid-i Nebi haftamızın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Alucra Müftülüğü