28.11.2018

Mevlid-i Nebi Haftası Çeşitli Programlarla Gönüllere İz Bıraktı

Tüm yurtta olduğu gibi Alucra ilçemizde de Mevlid-i Nebi Haftası coşkuyla kutlandı.

Alucra Müftülüğü Mevlid-i Nebi Haftası programları 18 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen “Hz. Peygamber ve Gençlik” konulu konferansla başladı. Programa Emekli İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu konuşmacı olarak katıldı. 19 Kasım pazartesi günü İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN başkanlığında bir heyet Alucra Devlet Hastanesinde yatan hastaları ziyaret etti. Alucra Müftülüğü Mevlit Kandili programı ise pazartesi akşamı Merkez Büyük Camiinde yapıldı. Programa yoğun bir katılım oldu. 20 Kasım sabahı peygamber sevdalısı Müslümanların katılımıyla sabah namazı buluşması programı gerçekleşti. Aynı gün 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğrencileri tarafından velilere yönelik kandil programı icra edildi. İlçe Müftümüz, vaizimiz ve din görevlilerimiz tarafından ilçemizdeki okullarda gençlere yönelik çeşitli konferans programları tertip edildi.

Alucra Müftülüğü olarak, geride kalan Mevlid-i Nebi haftamızın tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Alucra Müftülüğü