19.12.2018

Hafızlar Halkasına Bir Öğrencimiz Daha Katıldı

Uzun ve yorucu bir sürecin ardından azim ve karalılıkla yoluna devam eden öğrencilerimizden İsmail HAMURCU hafızlığını tamamladı. Yaklaşık üç yıl önce açılan ve halen 20 öğrencinin eğitim öğretime devam ettiği, Diyanet İşleri Başkanlığı Alucra Müftülüğü Erkek Yatılı Hafızlık Kur’an Kursumuzda öğrenciler, alanında uzman ve tecrübe sahibi olan Kur’an Kursu öğreticilerimizin rehberliğinde hem hafızlık eğitimi alıyor hem de okul derslerine devam ediyor.

Hafızlılığını tamamlamanın haklı gurur ve onurunu taşıyan hafızımız İsmail HAMURCU duygularını şöyle dile getirdi: “Ben bu yolculuğa yaklaşık iki bucuk yıl önce başladım. Çok zorlandığım günler oldu. Fakat bu zor günleri hocalarımın ve büyüklerimin desteği ile geride bıraktım. Bu gün hafızlığımı tamamladım. Çok mutluyum. Gerçekten hafız olmak çok büyük bir ayrıcalık. İyi ki burada böyle bir kursumuz var. İyi ki buraya gelip hafızlık yapmaya karar vermişim. Öncelikle bu gururu bana yaşatan Rabbime hamd ediyorum. Sonra da bana bu uğurda destek olan en zor günlerimde hep yanımda olan hafızlık hocam Davut ŞAHAN’a ve her zaman bana güven duyan biricik aileme ve tüm arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.”

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren İlçe Müftümüz Muhammet SALMAN ise, “ Hafızlık çok önemli bir kurum. Malumunuz yeryüzünün ilk hafızı sevgili peygamberimizdi. Hafızlığını tamamlayan öğrencilerimiz bir yerde Peygamberimizin sünnetini ihya ediyorlar. Bundan kısa bir süre önce bir öğrencimiz daha hafızlığını tamamlamıştı. Sırada hafızlığını tamamlamak üzere olan öğrencilerimiz yine var. İnşallah Kursumuz bu bölgenin hafızlık fabrikası olacak. Biz her konuda elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Gece gündüz demeden hep öğrencilerimizin yanındayız. İnşallah daha iyi olacak. Tüm hafız adaylarını Kur’an Kursumuza bekliyoruz. Bu günleri bizlere gösteren Rabbimize hamd olsun. Başta hafızımız İsmail olmak üzere, onu yetiştiren hocası Davut ŞAHAN’ı, hafızımızın ailesini tebrik ediyor, bu kursun açılmasından bu yana maddi manevi emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Alucra Müftülüğü olarak bizler de hafızlığını tamamlayan İsmail öğrencimizi, ailesini ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor, bu güzel haberlerin devamını diliyoruz.

Alucra Müftülüğü