03.04.2019

Kutlu Gecede Dualar Miraca Yükseldi

Kandil münasebetiyle tüm yurtta olduğu gibi ilçemizdeki camileri dolduran binlerce Müslüman dua ederek Allah’tan af ve mağfiret diledi.

Alucra İlçe Müftülüğü kandil programı Merkez Büyük Camiinde gerçekleşti. Yatsı namazı öncesi gerçekleşen programda Alucra Müftülüğü Hafızlık Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu. Din görevlileri tarafından okunan Mevlid-i Nebi’nin ardından gecenin anlam ve önemine dair sohbet eden İlçe Müftüsü Muhammet SALMAN; “ Miraç gönülden Rabbe yönelmek, her türlü kötü duygu ve düşüncelerden gönülleri arındırmaktır. Miraç Rabbimizin hediyelerle kullarına ikramda bulunduğu kutlu bir yolculuktur. Bu gecede bize gönderilen en büyük hediye beş vakit kıldığımız namazdır. Bu hediyeyi iyi anlayalım ve muhafaza etmeye gayret edelim. İsrâ Suresinde bizlerden istenen sorumluluklarımızı gözden geçirelim. Kendimizi hesaba çekip bu gecede başta Mirac’ın ilk durağı olan Kudüs’teki kardeşlerimiz olmak üzere tüm mazlumlara dua edelim.” şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan duanın ardından kılınan yatsı namazı ve sakalı şerif ziyareti ile program son buldu.

Alucra Müftülüğü olarak tüm Müslümanların Miraç Kandilini tebrik ediyor, bu gecenin tüm insanlığın kurtuluşuna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyoruz.

Alucra Müftülüğü