07.02.2020

CAMİYE KOŞUYORUZ NAMAZLA BULUŞUYORUZ

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde düzenlenen “Camiye koşuyoruz, namazla buluşuyoruz" projesi kapsamında Dereli İlçe merkezinde bulunan camilerimizde okula giden çocuklarımızın ara tatil döneminde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla çocuklarımıza dua ve  namaz bilgilerini öğretmeye, sevgi, saygı ve merhamet duygularını aşılamaya çalıştık. Etkinliğe katılan öğrencilerimize Dereli Müftülüğünce çeşitli ödüller takdim edildi.

“CAMİYE KOŞUYORUZ NAMAZLA BULUŞUYORUZ'' finalinde İlçe Müftü Vekilimiz Sayın Yusuf UZUN bir konuşma yaparak şunlara değindi. Gençler bizim en değerli hazinelerimizdir. Bu hazinenin keşfi, bu hazinenin ortaya çıkartılması her birimizin yani büyüklerin sorumluluğunda ve uhdesindedir. Özellikle ailede başlayan eğitim süreci okullarımızda, camilerimizde devam etmektedir. Onların sağlam bir milli bilince, sağlam bir maneviyata sahip olmalarıyla yarınlara en güzel şekilde hazırlanması her birimizin asli vazifesidir. Yarıyıl tatili boyunca çocuklarımıza emek sarf eden değerli Din-Görevlilerimize, ailelerine ve bu proje kapsamında bizlere desteklerini esirgemeyerek yanımızda olan bütün halkımıza teşekkür ederiz diyerek sözlerini tamamladı.