25.08.2023

İdris BAŞKIRAN

1965 yılında Giresun' un Bulancak ilçesinin Tepeören köyünde doğdu. İlköğretimini köyünde, ortaöğretimini Rize İmam-Hatip Lisesi'nde tamamladı. İstanbul'da başladığı yüksek öğrenimini Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde bitirdi. 18.12.1990 tarihinde Ağrı Patnos İmam Hatip Lisesi'nde meslek dersleri öğretmenliği olarak başladığı memuriyet hayatına aynı okulda müdür yardımcısı olarak devam etti. Giresun Doğankent ilçesinde lise din kültürü öğretmenliği, Giresun Keşap İmam Hatip Lisesi'nde meslek dersleri öğretmenliği yaptı. Bu görevinden de Kasım 1998'de Şırnak İdil İlçe Müftüsü olarak atandığından ayrıldı. Sırasıyla Giresun Alucra, Giresun Güce, Ordu Akkuş ve Manisa Demirci Müftüsü olarak görev yapan İdris Başkıran, 23.07.2018 tarihinde ilçe müftüsü olarak Tirebolu İlçe Müftülüğüne atanan Müftümüz 16.08.2023 tarihinde Tirebolu İlçe Müftüsü olarak emekli oldu. Evli ve iki erkek çocuğu babası olan İdris Başkıran, askerliğini Denizli'de yapmıştır. Müftülüğü süresince 3 defa görevli olarak hacca gitmiş, görevi süresince 1 teşekkür, 2 takdir ve 1 üstün başarı belgesi ile ödüllendirilmiştir.